Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21732
Назва: Експериментальне моделювання туберкульозного спондиліту
Автори: Голка, Григорій Григорович
Веснін, Володимир Вікторович
Фадєєв, Олег Геннадійович
Олійник, Антон Олександрович
Теми: туберкульозний спондиліт
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Експериментальне моделювання туберкульозного спондиліту / Г. Г. Голка, В. В. Веснін, О. Г. Фадєєв, А. О. Олійник, З. Н. Данищук, М. Ф. Новохатська // Травма. – 2018. – Т. 19, № 5. – С. 68–75.
Короткий огляд (реферат): Туберкульозний спондиліт (ТС) в структурі кістково-суглобового туберкульозу у дорослих займає провідне місце і досягає 40–61,5 %. Метою даної публікації є висвітлення процесу моделювання туберкульозного спондиліту і його особливостей у морських свинок для подальшого використання результатів експерименту у лікувальній та науковій практиці. Дане дослідження показало, що проведення сучасної інтенсивної специфічної антибактеріальної терапії в умовах експерименту дозволяє досягти відмежування деструктивного процесу в порівняно ранні терміни розвитку захворювання (4–5 тижнів). Отримані нові знання про патоморфологічні особливості перебігу туберкульозного спондиліту дозволяють проводити радикальні оперативні втручання на хребті без ризику генералізації туберкульозного процесу в більш ранні терміни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21732
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Trauma_5(tom19)1-10.pdf1,09 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.