Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21424
Title: Оцінювання серцево-судиного ризику у хворих на гіпертонічну хворобу з ожирінням за даними параметрів холтерівського моніторування
Authors: Чепелюк, О.О.
Іванченко, Світлана Володимирівна
Keywords: Холтерівське моніторування
раптова серцева смерть
артеріальна гіпертензія
інфаркт міокарда
Issue Date: 23-Nov-2018
Citation: Чепелюк О. О. Оцінювання серцево-судиного ризику у хворих на гіпертонічну хворобу з ожирінням за даними параметрів холтерівського моніторування/ Д. А. Івахненко, С. В. Іванченко // Медицина ХХІ століття : матеріали науково-практичної конференції молодих вчених з міжнародною участю, присвяченої 95-літньому ювілею Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харків, 23 листопада 2018 р. / ХМАПО. – Харків, 2018. – С. 75–77.
Abstract: Холтерівське моніторування (ХМ) є одним з найважливіших методів оцінки ризику раптової серцевої смерті (РСС) та розвитку життєзагрожуючих аритмій у пацієнтів з груп високого серцево-судинного ризику. Найчастішими причинами розвитку життєвонебезпечних станів у кардіології є артеріальна гіпертензія (АГ), серцева недостатність, інфаркт міокарда, гіпертрофічна кардіоміопатія. Однак в останні роки з'являється все більше даних про значення інших, невідомих раніше чинників – зокрема ожиріння, що обумовлює актуальність визначення цього питання в аспекті коморбідного перебігу.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21424
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
хмапочепелюк.pdf1,37 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.