Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21423
Title: Сучасний стан телемедицини у Харківській області. Перспективи розвитку
Authors: Івахненко, Д.А.
Іванченко, Світлана Володимирівна
Keywords: телемедицина
перспектива
Issue Date: 23-Nov-2018
Citation: Івахненко Д. А. Сучасний стан телемедицини у харківській області. Перспективи розвитку / Д. А. Івахненко, С. В. Іванченко // Медицина ХХІ століття : матеріали науково-практичної конференції молодих вчених з міжнародною участю, присвяченої 95-літньому ювілею Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харків, 23 листопада 2018 р. / ХМАПО. – Харків, 2018. – С. 103–104.
Abstract: Поняття телемедицина відомо світовій медичній спільноті з початку минулого століття. Ще 1925 року у журналі "Science and Invention" Hugo Gernsback описав пристрій під назвою teledacty l, який дозволяв лікарям не тільки бачити своїх пацієнтів на відстані через "магічне дзеркало", а й доторкнутися до них за допомогою спеціального інструменту. В Україні телемедицину вперше було застосовано у 1935 році у м. Львові, професорами Мар'яном Франке та Вітольдом Липинським. За часів Радянського союзу від концепції телемедицини відійшли, адже система охорони здоров'я, запропонована у ті часи не передбачала необхідність у наданні подібних послуг. Однак у даний час - період великих реформ у охороні здоров'я, питання застосовування телемедицині знову є актуальним.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21423
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІвахненкоХМАПО.pdf1,37 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.