Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21218
Title: Оцінювання показників кардіогемодинаміки у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки залежно від генотипів поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина II першого типа
Authors: Бабак, Олег Якович
Зайцева, Маріанна Михайлівна
Keywords: кардіогемодинаміка
артеріальна гіпертензія
генетичний поліморфізм
неалкогольна жирова хвороба печінки
ангіотензин II
Issue Date: 2018
Citation: Бабак О. Я. Оцінювання показників кардіогемодинаміки у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки залежно від генотипів поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина II першого типа / О. Я. Бабак, М. М. Зайцева // Запорожский медицинский журнал. – 2018. – № 3. – С. 305–308.
Abstract: У дослідженні було обстежено 55 хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки, визначено показники кардіогемодинаміки у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки залежно від генотипів поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина II першого типа. За результатами нашого дослідження не було знайдено відмінностей щодо діастолічної дисфункції лівого шлуночка залежно від генотипів поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина II першого типа у обстежених хворих. Було визначено, що алель С поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина II першого типа у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки асоційовано із морфо-функціональними змінами в серці, а саме: прогресом гіпертрофії, збільшенням розмірів і об'ємів порожнини лівого шлуночка, зменшенням здатності міокарда до скорочення.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21218
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Запорожье.doc108,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.