Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2058
Title: Особливості змін показників функціонального стану серця у пацієнтів з гострим Q-інфарктом міокарда, що перебігає на тлі неалкогольного стеатогепатиту
Authors: Філоненко, Марина Вячеславівна
Keywords: гострий Q-інфаркт міокарда
неалкогольний стеатогепатит
Ехокардіографія
тропонін крові
Issue Date: 2012
Citation: Філоненко М. В. Особливості змін показників функціонального стану серця у пацієнтів з гострим Q-інфарктом міокарда, що перебігає на тлі неалкогольного стеатогепатиту / М. В. Філоненко // Актуальні питання експериментальної, клінічної та профілактичної медицини : ІІІ міжнародна науково-практична конференція молодих учених, Вінниця, 17–18 квітня 2012 р. / Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова. – Вінниця, 2012. – С. 110–111.
Abstract: Як відомо, хронічна гепатобіліарна патологія є самостійним чинником, який впливає на клінічну картину, перебіг, ймовірність виникнення ускладнень та прогноз у хворих на гострий інфаркт міокарда (ГІМ). Наявність супутніх хронічних захворювань печінки у хворих на ГІМ поглиблює порушення внутрішньосерцевої та системної гемодинаміки, сповільнює протікання репаративних процесів в міокарді. У зв’язку з невпинним зростанням серед хворих на ГІМ частки пацієнтів з супутнім неалкогольним стеатогепатитом, вивчення впливу фонової патології на динаміку функціонального стану серця у таких хворих є актуальним і важливим.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2058
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
osoblyvosti_zmin_EchoKG.pdf212,47 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.