Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20447
Title: Наш досвід використання мікроперкутанної лазерної нефролітотрипсії та екстракорпоральна ударно-хвильова літотрипсія у лікуванні хворих на нефролітіаз
Authors: Савенков, Володимир Ілліч
Гарагатий, Ігор Анатолійович
Ємець, Дмитро Олексійович
Левченко, Дмитро Анатолійович
Keywords: сечокам'яна хвороба (СКХ)
екстракорпоральна ударно-хвильова літотрипсія (ЕУХЛ)
перкутанна нефролітотрипсія (ПНЛ)
Issue Date: May-2018
Citation: Наш досвід використання мікроперкутанної лазерної нефролітотрипсії та екстракорпоральна ударно-хвильова літотрипсія у лікуванні хворих на нефролітіаз / В. І. Савенков, І. А. Гарагатий, Д. О. Емець, Д. А. Левченко // Урологія, андрологія, нефрологія – досягнення, проблеми, шляхи вирішення : матеріали ювілейної науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 24-25 травня 2018 р. / ред. кол.: В. М. Лісовий, І. М. Антонян, Н. М. Андон’єва [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 248–250.
Abstract: Нефролітіаз посідає одне з провідних місць у структурі урологічної захворюваності. Екстракорпоральна ударно-хвильова літотрипсія (ЕУХЛ) є кращим варіантом лікування для більшості ниркових каменів через її неінвазивність та низьку вірогідність розвитку ускладнень, можливість проведення в амбулаторних умовах. Однак для конкрементів, що локалізовані у нижній чашці та каменів розміром більше 2 см великої щільності, ефективність ЕУХЛ значно нижча. В статті наведено порівняльний аналіз мікро-ПНЛ та ЕУХЛ у лікуванні хворих на нефролітіаз з конкрементами до 1,5см.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20447
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.4 Опыт ПНЛ и ЭУВЛ.pdf458,68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.