Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20413
Title: Функціональна асиметрія у студентів-медиків в умовах адаптації до психоемоційного стресу
Authors: Остапенко, Г.А.
Білоусова, Е.Д.
Корнілова, І.Р.
Волобуєв, Д.С.
Одод, М.С.
Keywords: Функціональна асиметрія
адаптація
психоемоційний стрес
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Функціональна асиметрія у студентів-медиків в умовах адаптації до психоемоційного стресу / Г. А. Остапенко, Е. Д. Білоусова, І. Р. Корнілова, Д. С. Волобуєв, М. С. Одод // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 70.
Abstract: Отримані дані є показником процесу адаптації, який має динамічний характер і обумовлений активацією інтегративної діяльності мозку, показником якої є посилення латерализаціі функцій кори великих півкуль протягом трирічного навчання в медичному вузі.
Description: Сучасний розвиток медицини вимагає підвищення якості підготовки фахівців, що в свою чергу викликає посилення пізнавальної діяльності студентів. В сьогоденні відбувається постійне ускладнення навчальних дисциплін та засвоєння студентами все більших обсягів інформації підвищеної складності (Новгородцева И.В та ін., 2014). Це викликає неспецифічне функціональне напруження, яке розцінюється як стресовий стан (Чернобай Л.В. та ін., 2016). В адаптації до учбового стресу важливу роль відіграють процеси інтегративної діяльності мозку, дослідження яких є перспективним і актуальним для розробки науково обґрунтованих дій щодо зниження негативного впливу зазначених факторів. Мета дослідження. Виявлення об’єктивних показників розвитку адаптивних можливостей організму в умовах психоемоційного стресу, що обумовило вивчення особливостей інтегративної діяльності мозку центрального рівня у студенток-медиків в динаміці перших трьох курсів навчання.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20413
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-24-Остапенко.pdf632,45 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.