Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20406
Title: Що до питання впливу геомагнітного поля землі і температури навколишнього середовища на терморегуляцію організму здорової людини
Authors: Дащук, А.А.
Деркач, Ю.В.
Брикаліна, М.А.
Єрмоленко, А.С.
Кітченко, І.В.
Keywords: терморегуляція
геомагнітне поле
температура
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Щодо питання впливу геомагнітного поля землі і температури навколишнього середовища на терморегуляцію організму здорової людини / А. А. Дащук, Ю. В. Деркач, М. А. Брикаліна, А. С. Єрмоленко, І. В. Кітченко // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 44.
Abstract: Самопочуття абсолютної більшості людей ніяк не залежить від атмосферного тиску (за умови невеликого коливання). Оскільки тільки зміна тиску може позначатися на організмі, він обов'язково повинен реагувати на різкі зміни зовнішніх умов. Зміни погоди по-різному впливають на самопочуття кожної людини. У здорових людей підчас зміни погоди відбувається своєчасне пристосування фізіологічних процесів до умов оточуючого середовища. Таким чином, збільшуються захисні реакції, і здорові люди майже не відчувають на собі негативного впливу погоди. У хворих людей пристосувальні захисні реакції знижені, а отже організм втрачає здатність оперативно пристосовуватись. Вплив погодних умов на самопочуття людини пов'язаний також з віком та індивідуальними особливостями організму. За даними наукової літератури встановлено прямий зв'язок між погодними умовами та фізичним і розумовим здоров'ям людини.
Description: Мета дослідження. Проаналізувати сучасний стан наукових досліджень щодо питання впливу на терморегуляцію організму здорової людини геомагнітної активності і температури навколишнього середовища. Матеріали і методи досліджень. Теоретичні: аналіз наукової літератури з метою визначення стану розробленості досліджуваної проблеми розвитку метеотропної реакції в організмі здорової людини.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20406
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-7-Дащук.pdf638,16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.