Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19532
Title: Педагогічні умови формування комунікативної компетентності іноземних студентів медичного університету у процесі фахової підготовки
Authors: Товажнянська, Олена Леонідівна
Некрасова, Наталія Олександрівна
Каук, Оксана Іванівна
Марковська, Олена Володимирівна
Keywords: мовленева компетентність
професійні знання
іноземні студенти
навчально-виховний процес
Issue Date: 31-Jan-2018
Publisher: ХНМУ
Citation: Педагогічні умови формування комунікативної компетентності іноземних студентів медичного університету у процесі фахової підготовки / О. Л. Товажнянська, Н. О. Некрасова, О. І. Каук, О. В. Марковська // Англомовне навчання в ХНМУ: сучасний стан, проблеми та перспективи : матеріали LІ навчальнометодичної конференції, Харків, 31 січня 2018 р. – Харків, 2018. – С. 129–130.
Abstract: Професійна мовленева компетентність ґрунтується на гуманітарній культурі, глибоких та ґрунтовних професійних знаннях (навчання специфічної медичної термінології, особливостей спілкування з дітьми та їх родичами, правил поведінки в аудиторії та біля ліжка хворого). Людина, яка володіє в достатньому обсязі професійними комунікативними навичками, вміє зорієнтуватися в навколишньому світі, має певні відчуття, у тому числі внутрішнього психолога, формує в собі навички і вміння правильного спілкування. Тобто, у першу чергу, йдеться про комунікативну компетенцію. Таким чином, робота з іноземними студентами протягом тривалого періоду у процесі фахової підготовки потребує: стимулювання професійно-пізнавальної мотивації студентів до оволодіння вміннями ділового спілкування як значущого складника професійно комунікативної компетентності; створення упроцесі навчання ситуацій взаємодії, наближених до реальних умов професійної діяльності; широкого впровадження тренінгів та розвиваючих вправ у навчально-виховний процес іноземних студентів медичного університету.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19532
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра неврології № 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.