Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19338
Title: Питання диференційної діагностики відкритого овального вікна та вродженої вади серця – вторинного дефекту міжпередсердної перегородки у новонароджених у ранній неонатальний період
Authors: Бойченко, А.Д.
Гончарь, М.О.
Кондратова, І.Ю.
Boichenko, А.
Gonchar, Margaryta
Kondratova, Iryna
Keywords: дефект міжпередсердної перегородки
відкрите овале вікно
Issue Date: 2017
Citation: Гончарь М. О. Питання диференційної діагностики відкритого овального вікна та вродженої вади серця – вторинного дефекту міжпередсердної перегородки у новонароджених у ранній неонатальний період / М. О. Гончарь, А. Д. Бойченко, І. Ю. Кондратова // Експериментальна та клінічна медицина. – 2017. – № 4. – С. 43–49.
Abstract: Встановлено, що анатомічне закриття відкритого овального вікна у доношених дітей відбувається на першому році життя (9,5±3,6місяців); у більшої частини передчасно народжених дітей – на протязі другого року життя (14,3±2,6 місяців). Виявлено, що клініко-інструментальні дані (розмір дефекту у ділянці овальної ямки, його гемодинамічний розвиток, зміни камер серця, трикуспідальна регургітація ІІ ст.), а також наявність генотипу GG поліморфізму гену β1-адренорецептора у поєднанні з брадікардією та зниження пульсаційного індексу у магістральних судинах мозку (передньої мозкової та/або середньої мозкової артерій) можуть бути додатковими критеріями диференційної діагностики між відкритим овальним вікном та дефектом міжпередсердної перегородки.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19338
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
25. Ст. Дифф ООО.pdf399,54 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.