Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18915
Title: Оцінка ефективності комбінованої терапії артеріальної гіпертензії коморбідної з цукровим діабетом 2 типу в залежності від генетичного поліморфізму ангіотензин- перетворюючого ферменту
Authors: Біловол, Олександр Миколайович
Боброннікова, Леся Романівна
Аль-Травнех, О.В.
Keywords: артеріальна гіпертензія
цукровий діабет 2 типу
Поліморфізм ангіотензинперетворюючого ферменту
Issue Date: 2017
Citation: Біловол О. М. Оцінка ефективності комбінованої терапії артеріальної гіпертензії коморбідної з цукровим діабетом 2 типу в залежності від генетичного поліморфізму ангіотензинперетворюючого ферменту / О. М. Біловол, Л. Р. Боброннікова, О. В. Аль-Травнех // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2017. – № 3 (5). – С. 36–42.
Abstract: Мета роботи – оцінити ефективність комбінованої антигіпертензивної терапії з використанням в схемі лікування лізиноприлу і карведилолу у пацієнтів з артеріальною гіпертензією в поєднанні з цукровим діабетом 2 типу з огляду на варіант поліморфного маркера 2350 А/G гена ангіотензин- перетворюючого ферменту. В результаті проведених досліджень було встановлено, що антигіпертензивна терапія з включенням лізиноприлу і карведилолу була ефективною, незалежно від варіанту поліморфного маркера 2350 А/G гена ангеотензін-перетворюючого ферменту у пацієнтів з поєднаним перебігом артеріальної гіпертензії та цукрового діабету 2 типу.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18915
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Оцінка ефективності комбінованої терапії.pdf376,77 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.