Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18874
Title: Комбіноване використання одного стандартного та множинних ультра-мініперкутанних доступів у хворих на коралоподібний нефролітіаз
Authors: Савенков, Володимир Ілліч
Мальцев, Андрій Володимирович
Ємець, Дмитро Олексійович
Левченко, Дмитро Анатолійович
Keywords: коралоподібний нефролітіаз
сечокам'яна хвороба (СКХ)
мікроперкутанний доступ
Issue Date: 5-Oct-2017
Citation: Комбіноване використання одного стандартного та множинних ультра-мініперкутанних доступів у хворих на коралоподібний нефролітіаз / В. І. Савенков, А. В. Мальцев, Д. О. Емець, Д. А. Левченко // Урологія, андрологія, нефрологія – 2017 : матеріали ювілейної науково-практичної конференції / під ред.: В. М. Лісового, І. М. Антоняна [та ін.]. – Харків, 2017. – С. 281–282.
Abstract: Сечокам’яна хвороба зустрічається не менш ніж у 1-10% населення, причому найчастіше на неї страждають люди працездатного віку (30-55 років). Камені частіше зустрічаються у чоловічій популяції, але більш тяжкі форми, такі як коралоподібний нефролітіаз, спостерігаються переважно у жінок. Питома вага коралоподібного нефролітіазу у структурі СКХ становить 4-12%. У 10% таких хворих рецидив настає протягом першого року, а у 50% хворих – у п'ятирічний період. Головним методом лікування коралоподібного нефролітіазу є нефролітотрипсія, але для досягнення стану «stone free» необхідним є використання множинного перкутанного доступу. Комбіноване використання одного стандартного та множинних ультра-міні перкутанних доступів є ефективним, дозволяє знизити травматичність втручання та кількість геморагічних ускладнень. Відсутня необхідність у нефростомічному дренуванні ультра-міні перкутанних доступів, що дозволяє знизити больовий синдром у післяопераційному періоді, особливо при міжреберному доступі.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18874
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.4 Комби доступы.pdf265,72 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.