Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18845
Назва: Спосіб профілактики тромбозу синтетичного судинного шунта
Автори: Старіков, Володимир Іванович
Сєнніков, Ігор Анатолійович
Трунов, Геннадій Віталійович
Трегуб, Євгеній Сергійович
Фундовна, Олена Володимирівна
Гаврилов, Андрій Юрійович
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Пат. 120652 Україна, МПК A61B 17/00, A61B 17/12. Спосіб профілактики тромбозу синтетичного судинного шунта / В. І. Старіков, І. А. Сєнніков, Г. В. Трунов, Є. С. Трегуб, О. В. Фундовна, А. Ю. Гаврилов ; патентовласник Харківський національній медичний університет (UA). – № u201705445 ; заявл. 02.06.2017 ; опубл. 10.11.2017, Бюл. № 21. – 3 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб профілактики тромбозу синтетичного судинного шунта, який включає формування фістули між трансплантатом і однойменною з артерією, що шунтується, веною вище дистального анастомозу, який відрізняється тим, що під загальною анестезією фістулу формують між трансплантатом і будь-якою з прилеглих артерій; судину, що шунтують, беруть на гумові тримачі; виділяють гілку прилеглої артерії до основного стовбура; за допомогою мікрохірургічного інструментарію після перетискання ураженої ділянки судини проводять лінійний дугоподібний розріз, який дорівнює діаметру косого розрізу одного із країв трансплантата, що вшивається; монофіламентною ниткою 10/0, що не розсмоктується, накладають вузлові шви на задню губу анастомозу; за дугою проводять висічення передньої стінки ураженої судини з накладенням вузлових швів на передню губу анастомозу; таким же чином накладають анастомоз другого краю трансплантата; анастомозують проксимальний і дистальний краї з ураженою судиною поза зоною оклюзії; в залежності від напрямку кровотіку по ураженій судині з одним із країв сформованого шунта анастомозують перетиснуту біля стовбура і ампутовану в дистальній частині гілку прилеглої артерії; затискачі поетапно знімають; контроль гемостазу; рану пошарово зашивають.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18845
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра онкології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Спосіб профілактики тромбозу синтетичного судинного шунта.pdf219,17 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.