Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18690
Назва: Характеристика липидного обмена при беременности осложненной внутриутробным инфицированием
Автори: Щербина, Микола Олександрович
Щербина, Николай Александрович
Shcherbyna, Mykola
Виговська, Людмила Анатоліївна
Выговская, Людмила Анатольевна
Vygovska, Liudmyla
Теми: ліпідний обмін
внутрішньоутробне інфікування
реалізація внутрішньоутробної інфекції
Дата публікації: вер-2017
Бібліографічний опис: Щербина Н. А. Характеристика липидного обмена при беременности осложненной внутриутробным инфицированием / Н. А. Щербина, Л. А. Выговская // Вісник проблем біології і медицини. – 2017. − Вип. 4, т. 1 (139). – С. 290−294.
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене визначенню наявності та характеру порушень ліпідного обміну крові у вагітних з внутрішньоутробним інфікуванням. Обстежені вагітні жінки з вірусною, бактеріальною та змішаною інфекцією з її подальшою реалізацією у новонароджених і без неї. Для ліпідного спектра крові вагітних з внутрішньоутробною вірусною та бактеріальною інфекцією є характерним підвищення рівня фракцій ате- рогенних ліпідів і ліпопротеїнів, в порівнянні з аналогічними показниками при вагітності, що протікає фізіологічно. При змішаній інфекції розвивається гіперхолестеринемія та гіпертригліцеридемія. У вагітнихз реалізацією інфекції вірусно- бактеріального генезу відзначається підвищення рівня загального холестерину та основної його транспортної форми ЛПНЩ. Подібні зміни ліпідного обміну є компенсаторною захисною реакцією на токсини, що виділяються мікроорганізмами, ряд з яких володіє ліполітичними властивостями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18690
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2017_ВПБІМ_Щербина_Выговская.pdf669,74 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.