Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18112
Title: Застосування апаратів зовнішньої фіксації із стрижнями з різноспрямованою різьбою для позаосередкового остеосинтезу таза
Authors: Ковальов, Сергій Іванович
Істомін, Андрій Георгійович
Журавльов, Валентин Бортсович
Істомін, Дмитро Андрійович
Карпинський, Микола Юрійович
Issue Date: 4-Oct-2017
Citation: Застосування апаратів зовнішньої фіксації із стрижнями з різноспрямованою різьбою для позаосередкового остеосинтезу таза / С. І. Ковальов, А. Г. Істомін, В. Б. Журавльов, Д. А. Істомін, М. Ю. Карпинський // Сучасні питання тотального ендопротезування кульшового та колінного суглобів : збірник наукових праць за матеріалами науково-практичної конференції, присвяченої 110-й річниці заснування ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України» та міжнародного навчального курсу, м. Харків, 04–05 жовтня 2017 року. – Харків, 2017. – С. 110–112.
Abstract: Позаосередковий остеосинтез стрижневими апаратами зовнішньої фіксації вважається методом вибору лікування ротаційно нестабільних ушкоджень таза, а також застосовується у пацієнтів з вертикально нестабільними травмами поясу нижніх кінцівок як самостійно, так і в комбінації з внутрішнім остеосинтезом. Ранній розвиток остеопоротичних змін в крилах клубових кісток, притаманний множинним, поліструктурним та сполученим травмам таза обмежує впровадження концепції ранньої реабілітації постраждалих з такими ушкодженнями, що передбачає підвищення вимоги до міцностних характеристик системи «таз - стрижень - апарат зовнішньої фіксації».
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18112
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
110-112.pdfОсновна стаття207,15 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Збірник зміст (електронна версія).pdfзміст3,12 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.