Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17827
Title: Стан верхнього відділу травного каналу при прийомі нестероїдних протизапальних препаратів з різною селективністю у хворих на остеоартроз в поєднанні із хронічним гастритом
Authors: Пасієшвілі, Людмила Михайлівна
Гречанік, Неля Михайлівна
Зак, Максим Юрійович
Keywords: хронічний гастрит
остеартроз
нестероїдні протизапальні препарати
Issue Date: 18-Oct-2017
Citation: Зак М. Ю. Стан верхнього відділу травного каналу при прийомі нестероїдних протизапальних препаратів з різною селективністю у хворих на остеоартроз в поєднанні із хронічним гастритом / М. Ю. Зак, Л. М. Пасієшвілі, Н. М. Гречанік // Український ревматологічний журнал. – 2017. – № 3 (69). – С. 58–59.
Abstract: Остеоартроз (ОА) та хронічний гастрит (ХГ) — одні з найпоширеніших соматичних захворювань, які мають хронічно рецидивний перебіг та нерідко потребують тривалого лікування. Нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) відносяться до першої лінії лікування при ОА. Сьогодні доведено, що циклооксигеназа (ЦОГ)2-селективні НПЗП (с-НПЗП) мелоксикам та німесулід виявляють високий профіль гастродуоденальної безпеки. Проте у пацієнтів з ХГ, які отримують НПЗП з приводу ОА, проблема безпеки ЦОГ-2-селективних та неселективних препаратів залишається відкритою.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17827
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пасиешвили 1.pdfПасієшвілі Л. М.130,4 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.