Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17731
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТкаченко, Антон Сергійович-
dc.contributor.authorГопкалов, Володимир Григорович-
dc.date.accessioned2017-10-18T11:52:35Z-
dc.date.available2017-10-18T11:52:35Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationТкаченко А. С. Динаміка вмісту фракталкіну у сироватці крові щурів при експериментальному гастроентероколіті / А. С. Ткаченко, В. Г. Гопкалов // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2017. – № 4 (6). – С. 36–39.ru_RU
dc.identifier.issn2522-4972-
dc.identifier.urihttps://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17731-
dc.description.abstractВ експерименті показано, що розвиток гастроентероколіту, який викликається пероральним вживанням гелеутворювача та емульгатора карагенану, супроводжується підвищенням вмісту хемокіну фракталкіну в сироватці крові. Встановлено, що вміст сироваткового фракталкіну у 1,5 рази підвищується при двотижневому прийомі карагенану та у 5,5 разів - при чотирьохтижневому. Таким чином, карагенан бере участь у хронізації карагенаніндукованого запалення шляхом рекрутування нових моноцитів та цитотоксичних клітин.ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.publisherЧорноморський національний університет ім. Петра Могили (м. Миколаїв)ru_RU
dc.subjectкарагенанru_RU
dc.subjectгастроентероколітru_RU
dc.subjectхронічне запаленняru_RU
dc.subjectфракталкінru_RU
dc.subjectхемокіниru_RU
dc.titleДинаміка вмісту фракталкіну у сироватці крові щурів при експериментальному гастроентероколітіru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра біологічної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ткаченко_4(6).pdf192,51 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.