Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17716
Назва: Спосіб аналізу кінетики гемолізу еритроцитів
Автори: Астаповіч, Дмитрий Федорович
Батюк, Лілія Василівна
Берест, Володимир Петрович
Муравєйник, Оксана Анатоліївна
Теми: еритроцити
кислотний гемоліз
ішемічна хвороба серця
гемолітична стійкість
диференційна еритрограма
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна
Бібліографічний опис: Спосіб аналізу кінетики гемолізу еритроцитів / Д. Ф. Астаповіч, В. П. Берест, Л. В. Батюк, О. А. Муравєйник // Біофізичний вісник. – 2016. – № 36 (2). – С. 63–69.
Короткий огляд (реферат): Дослідження гемолітичної стійкості еритроцитів проводиться при різних патологічних станах,включаючи ішемії і ускладнення після інфаркту міокарда. Для опису гемолізу використовують великий набір параметрів, серед яких: тривалості етапів, швидкості стадій, відсоток гемолізованих клітин тощо. Діагностична інтерпретація таких результатів ускладнена і є малоінформативною для клініцистів. Характеристиками гемолізу часто виступають кінетичні параметри. Запропоновано спосіб аналізу кінетики гемолізу, який дозволяє отримувати додаткову інформацію про розподіл еритроцитів за стійкістю. Метод легко реалізується програмно і дозволяє отримувати статистично значущі результати, придатні для автоматизованого діагностування. Розробка була застосована для аналізу кислотних еритрограм здорових добровольців і хворих з серцево-судинною патологією. Описаний підхід до аналізу процесу гемолізу еритроцитів дозволив виявити зміни стійкості еритроцитів до кислотного гемолізу у людей з ішемічною хворобою серця і зареєструвати зміни в співвідношенні кількості еритроцитів з різною тривалістю циркуляції у кровообігу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17716
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Способ анализа кинетики эритроцитов.pdf333,79 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.