Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17713
Title: Обґрунтування розроблення еколого-гігієнічної концепції з охорони здоров’я населення на водних рекреаційних зонах
Authors: Литвиненко, Микола Ігоревич
Щербань, Микола Гаврилович
Литвиненко, Ганна Леонідівна
Keywords: рекреаційні водойми
здоров’я населення, еколого-гігієнічні вимоги
еколого-гігієнічні вимоги
Issue Date: 2016
Citation: Литвиненко М. І. Обґрунтування розроблення еколого-гігієнічної концепції з охорони здоров’я населення на водних рекреаційних зонах / М. І. Литвиненко, М. Г. Щербань, Г. Л. Литвиненко // Вода: гігієна та екологія. – 2016. – № 3/4 (4). – С. 38–44.
Abstract: У роботі представлені результати досліджень по еколого-гігієнічному обґрунтуванню підвищення ефективності оздоровлення населення на рекреаційних водоймах шляхом обґрунтування та розробки еколого-гігієнічної концепції з охорони здоров'я населення на водних рекреаційних зонах. На цей час у Харківській області значна частина поверхневих водойм утратила свою природну чистоту та придатність до самоочищення. Із основних причин погіршення стану якості води поверхневих водойм, які використовуються як зони рекреації, є недостатня очистка міських стічних вод, що скидаються у водні об’єкти, забруднення рекреаційних водойм інвазіями чужорідних видів, наприклад, різними видами пістії тілорізовидної (Рistia stratiotes), а також потрапляння до водойм природним стоком забруднених вод із території населених пунктів і підприємств. Реалізація в Харківській області розробленої еколого-гігієнічної концепції буде сприяти підвищенню ефективності оздоровлення та масового відпочинку населення на рекреаційних водоймах регіону, зміцненню здоров’я людей, зниженню захворюваності та покращенню соціальних аспектів, що створить умови для стабілізації функціонування регіону в цілому.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17713
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної лабораторної діагностики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Литвиненко М.І. статья.doc161 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.