Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16737
Title: Трьохкомпонентний практично-орієнтований підхід у додипломній та післядипломній підготовці лікарів з дисципліни «внутрішні хвороби» за допомогою інтерактивних тренажерів
Authors: Журавльова, Лариса Володимирівна
Лопіна, Наталія Андріївна
Keywords: медична освіта
веб-технології
Issue Date: 2017
Citation: Журавльова Л. В. Трьохкомпонентний практично-орієнтований підхід у додипломній та післядипломній підготовці лікарів з дисципліни «Внутрішні хвороби» за допомогою інтерактивних тренажерів / Л. В. Журавльова, Н. А. Лопіна // Сучасні підходи до вищої медичної освіти : матеріали ХІV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 60-річчю ТДМУ, Тернопіль, 12–13 травня 2017 року. – Тернопіль : ТДМУ «Укрмедкнига». – Т. 2. – С. 335–336.
Abstract: Одним з головних напрямків сфери вищої медичної освіти є необхідність значного посилення практичного аспекту підготовки майбутніх лікарів, а також якісної післядипломної підготовки при збереженні належного рівня теоретичних знань. Класична система медичної освіти не здатна повною мірою вирішити проблему практичної підготовки лікаря. Головними перешкодами цього є відсутність безперервного зворотного зв'язку між учнем і педагогом, неможливість практичної ілюстрації всього різноманіття клінічних ситуацій. У зв'язку з цим, поява симуляційного навчання за допомогою інтерактивних веб-технологій є невід'ємним напрямком сучасного медичного навчання, а комп'ютерне моделювання, засноване на об'єктивних даних реального пацієнта (ЕКГ, Ехо-КГ, КТ тощо), дозволяє спрогнозувати тактику обстеження та лікування, знижує потенційний ризик і підвищує якість надання медичної допомоги. Для реалізації безперервної післядипломної підготовки фахівців, відповідно до Закону України "Про вищу освіту", колективом кафери було розроблено сайт кафедри внутрішної медицини № 3 Харківського національного медичного університету (http://vnmed3.kharkiv.ua/). На сайті представлені матеріали для широкого кола фахівців з внутрішніх хвороб - кардіологів, ендокринологів, ревматологів, пульмонологів, гастроентерологів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16737
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Трьохкомпонентний практично.pdf434,58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.