Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16505
Title: Клінічне значення анатомофізіологичних зв’язків носа і навколоносових синусів та зубо-щелепного апарату у хворих, яким планується комплексна імплантаційна дентальна реабілітація
Authors: Гарюк, Г.І.
Гарюк, О.Г.
Філатова, І.В.
Лисенко, В.В.
Кармазіна, Ірина Станіславівна
Тимошенко, Ю.В.
Світличний, О.Є.
Keywords: ніс
комплексна імплантаційна дентальна реабілітація
Issue Date: 16-May-2017
Publisher: Харьковский национальный медицинский университет
Citation: Клінічне значення анатомофізіологичних зв’язків носа і навколоносових синусів та зубо-щелепного апарату у хворих, яким планується комплексна імплантаційна дентальна реабілітація / Г. І. Гарюк, О. Г. Гарюк, І. В. Філатова, В. В. Лисенко, І. С. Кармазіна, Ю. В. Тимошенко, О. Є. Світличний // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : матеріали IV Всеукраїнської наукової конференці студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2017 р. / ХНМУ. – Харків, 2017. – С. 44-45.
Abstract: Відсутність зубів є однією з основних причин винекнення розладів скронево-нижньощелепного суглобу, головним чином через порушення функції жування та перерозподіл навантаження на суглоби. Тому вчасне належне зубне протезування та відновлення прикусу вкрай важливі. На сьогодні, поруч з неімплантаційними методами, широкого розповсюдження набули методи комплексої дентальної реа- білітації із застосуванням систем імплантів різного типу. При використанні неімплантаційних методів 45 протезування або при тривалій відсутності зубів через відсутність навантаження на кістку виникає атрофія і потоньшення кістки в ділянці альвеолярного паростка. В ділянці граничній з верхньощелеп- ним синусом потоньшення може сягати товщини кортикальногослою кістки. Використання імплантів передбачає збереження навантаження на кістку альвеолярного паростка верхньої щелепи, а також раціональний розподіл навантажень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16505
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31 - Гарюк Г.І., Гарюк О.Г., Філатова І.В., Лисенко В.В..pdf326,84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.