Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16016
Назва: Цукровий діабет та остеоартроз: мікроелементозні взаємовідносини
Автори: Рудяга, Тетяна Миколаївна
Теми: цукровий діабет
остеоартроз
Дата публікації: 17-бер-2017
Видавництво: ХНМУ
Бібліографічний опис: Рудяга Т. М. Цукровий діабет та остеоартроз: мікроелементозні взаємовідносини / Т. М. Рудяга // Патологія суглобів з позицій поліпрофільного підходу : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 17 березня 2017 г. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2017. – С. 90–93.
Короткий огляд (реферат): Перебіг цукрового діабету відбувається на тлі змін в показниках мікроелементного складу організму, виразність яких більш вірогідна при його поєднанні з остеоартрозом. У хворих на ЦД, який перебігає в поєднанні з остеоартрозом, 3 відбуваються зміни в показниках мікроелементного складу сироватки крові, що проявляється збільшенням вмісту міді, магнію та сірки. При сукупному перебігу ЦД та остеоартрозу відбувається зменшення вмісту кальцію, заліза, фосфору, марганцю та цинку в сироватці крові, що є результатом формування окремих клінічних симптомів захворювання. Наявність змін у показниках мікроелементів сироватки крові у хворих на ЦД та особливо при його поєднанні з остеоартрозом є підставою до проведення корекції даних результатів, що допоможе попередити або призупинити розвиток ускладнень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/16016
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рудяга.pdf301,13 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.