Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1595
Title: Фактори дезадаптації та умови адаптапції студентів-першокурсників
Authors: Скорбач, Тетяна Василівна
Ніколаєва, Алла Олексіївна
Кулікова, Інна Іванівна
Keywords: адаптація
вищий навчальний заклад
куратор
навчальна діяльність
студенти
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Скорбач Т. В. Фактори дезадаптації та умови адаптапції студентів-першокурсників / Т. В. Скорбач, А. О. Ніколаєва, І. І. Кулікова // Формування сучасної концепції викладання природничих дисциплін у медичних освітніх закладах (педагогіка і психологія, біологічні науки, хімічні науки, фізика та інформаційні технології, нанотехнології для медицини): матеріали VI Міжрегіональної науково-методичної інтернет-конференції, Харків, 21–23 травня 2012 р. – Харків, 2012. – С. 76–80.
Abstract: Мета даної статті проаналізувати особливості адаптації студентів-першокурсників, визначити фактори, що порушують процес адаптації (зумовлюють прояви дезадаптації), та такі, що сприяють успішній адаптації, закономірності психологічної адаптації особистості.
Description: Під адаптацією студента до умов вищого закладу освіти вчені розуміють процес приведення основних параметрів його соціальної та особистісної характеристик у відповідність до нових умов середовища, виникнення динамічної рівноваги з вимогами навчальної діяльності. Саме у ВНЗ закладаються основи особистих якостей спеціаліста.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1595
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра української мови, основ психології та педагогіки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.