Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15788
Title: Взаємозв'язок рівня інсуліноподібного фактора росту-1 та диліпідемії у пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу і різним ІМТ
Authors: Пильов, Данило Ігорович
Keywords: цукровий діабет 2-го типу
дисліпідемія
інсуліноподібний фактор росту - 1
індекс маси тіла
Issue Date: 2017
Citation: Пильов Д. І. Взаємозв'язок рівня інсуліноподібного фактора росту-1 та диліпідемії у пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу і різним ІМТ / Д. І. Пильов // Досягнення та перспективи експериментальної і клінічної ендокринології (Шістнадцяті Данилевські читання) : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 2–3 березня 2017 р. / ДУ Інститут проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України, Харківський національний медичний університет, Харківська медична академія післядипломної освіти МОЗ України. – Харків, 2017. – С. 12.
Abstract: З кожним роком кількість осіб з цукровим діабетом (ЦД) типу 2 зростає. Найчастіше ЦД 2-го типу супроводжується ожирінням та дисліпідемією. На сьогодні, кожний четвертий українець працездатного віку, має надмірну вагу тіла. Вивчення порушень функції печінки при поєднанні ЦД типу 2 та ожиріння є актуальним. Інсуліноподібний фактор росту-1 (ІФР-1), який утворюється переважно печінкою у відповідь на продукцію соматотропного гормону та виявляє потенційний вплив на проліферацію та диференціювання клітин всіх тканин, може бути використано, як маркер діагностики гормонального та метаболічного стану печінки. Було вирішено дослідити це питання. Метою роботи є встановити взаємозв`язок між ІФР-1 та показниками ліпідного, вуглеводного обміну і індексу маси тіла (ІМТ) у хворих на ЦД типу 2 із різним значенням ІМТ для підвищення ефективності діагностики гормонально-метаболічної функції печінки.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15788
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК РІВНЯ.pdf296,1 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.