Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15267
Назва: | Влияние длительного перорального употребления пищевой добавки каррагинан на уровень карбонилированных белков в сыворотке крови крыс |
Автори: | Ткаченко, Антон Сергеевич Мартынова, Светлана Николаевна Васильева, Ирина Михайловна Ткаченко, Марина Александровна |
Теми: | гастроентероколіт карагенан карбонильовані білки ендотелін-1 щури |
Дата публікації: | лис-2016 |
Бібліографічний опис: | Влияние длительного перорального употребления пищевой добавки каррагинан на уровень карбонилированных белков в сыворотке крови крыс / А. С. Ткаченко, С. Н. Мартынова, И. М. Васильева, М. А. Ткаченко // Вісник проблем біології і медицини. – 2016. – Вип. 4, Том 1 (133). – С. 200–202. |
Короткий огляд (реферат): | В експерименті вивчено вплив тривалого перорального вживання харчової добавки карагенан на стан процесів окисної модифікації білків і рівень ендотеліну-1 у гомогенаті тонкого кишечника тварин. Встановлено, що прийом карагенану супроводжується активацією карбонилювання білків і збільшенням вмісту ендотеліну-1. Висунуто припущення, що ендотелін-1 може брати участь у процесах окисної модифікації білків. Зокрема, активна проліферація ентероцитів при тривалому вживанні карагенану може бути обумовлена ендотелін-залежною інактивацією аннексину А1. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15267 |
ISSN: | 2077-4214 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра біологічної хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ткаченко, Мартынова, Васильева, Ткаченко.doc | 85,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.