Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15267
Назва: Влияние длительного перорального употребления пищевой добавки каррагинан на уровень карбонилированных белков в сыворотке крови крыс
Автори: Ткаченко, Антон Сергеевич
Мартынова, Светлана Николаевна
Васильева, Ирина Михайловна
Ткаченко, Марина Александровна
Теми: гастроентероколіт
карагенан
карбонильовані білки
ендотелін-1
щури
Дата публікації: лис-2016
Бібліографічний опис: Влияние длительного перорального употребления пищевой добавки каррагинан на уровень карбонилированных белков в сыворотке крови крыс / А. С. Ткаченко, С. Н. Мартынова, И. М. Васильева, М. А. Ткаченко // Вісник проблем біології і медицини. – 2016. – Вип. 4, Том 1 (133). – С. 200–202.
Короткий огляд (реферат): В експерименті вивчено вплив тривалого перорального вживання харчової добавки карагенан на стан процесів окисної модифікації білків і рівень ендотеліну-1 у гомогенаті тонкого кишечника тварин. Встановлено, що прийом карагенану супроводжується активацією карбонилювання білків і збільшенням вмісту ендотеліну-1. Висунуто припущення, що ендотелін-1 може брати участь у процесах окисної модифікації білків. Зокрема, активна проліферація ентероцитів при тривалому вживанні карагенану може бути обумовлена ендотелін-залежною інактивацією аннексину А1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15267
ISSN: 2077-4214
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біологічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ткаченко, Мартынова, Васильева, Ткаченко.doc85,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.