Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15051
Title: Сучасні підходи до курації гострої кровотечі з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту у пацієнтів з цирозом печінки
Authors: Просоленко, Костянтин Олександрович
Молодан, Володимир Ілліч
Шалімова, Анна Сергіївна
Супрун, Сергій Анатолійович
Дубров, Кирило Юрійович
Keywords: гострі кровотечі
шлунково-кишковий тракт
цироз печінки
Issue Date: 2016
Citation: Сучасні підходи до курації гострої кровотечі з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту у пацієнтів з цирозом печінки / К. О. Просоленко, В. І. Молодан, С. А. Супрун // Острые и неотложные состояния в практике врача. –2016. – № 3/4. – С. 36–43.
Abstract: В статті представлені сучасні підходи до курації пацієнтів з гострими верхніми кровотечами при цирозі печінки. Оптимальна курація гострої верхньої кровотечі при ЦП вимагає дуже ретельного підходу, а саме: своєчасної адекватної оцінки стану хворого та проведення реанімаційних заходів, переливання препаратів крові, використання вазоактивних препаратів, ефективної ранньої діагностичної та лікувальної ендоскопії (менш ніж через 12 годин після надходження у стаціонар), введення антибіотиків з профілактичною метою, а також (при можливості) проведення TIPS чи хірургічного втручання у разі неефективності ендоскопічного та малоінвазивного лікування.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15051
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
статья Просоленко 2016 в ОНС.pdf294,91 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.