Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14429
Title: Стан тканин пародонту та оцінка клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит
Authors: Бабай, Оксана Миколаївна
Keywords: генералізований пародонтит
есенціальні фосфоліпіди
тканини пародонту
клінічний моніторинг
комплексне лікування
Issue Date: Apr-2016
Publisher: Вісник проблем біології та медицини
Citation: Бабай О. М. Стан тканин пародонту та оцінка клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит / О. М. Бабай // Вісник проблем біології та медицини. – 2016. – Вип. 2, т. 1 (128). – С. 159–163.
Abstract: При тривалому клінічному моніторингу груп пацієнтів з генералізованим пародонтитом, що отримували лікування за диференційованими терапевтичними стоматологічними комплексами виявлені закономірності перебігу захворювання та визначено позитивний вплив на тканини пародонту: достовірне зменшення виразності та поширеності запального процесу, достовірне та стійке (до 12 міс) покращення гемоциркуляції, зменшення частоти проявів гінгівіту за відсутності утворення нових пародонтальних кишень та прогресування резорбції кістки. Доведено, що розширення терапевтичних стоматологічних комплексів за рахунок депонування препарату шляхом інфільтраційних ін`єкцій та накладання пародонтальних пов`язок дозволяє досягати достовірно більш тривалих термінів ремісії та гальмувати генералізацію процесу.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14429
ISSN: 2077-4214
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник проблем біології і медицини 128.pdf888,3 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.