Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14428
Title: Окиснювально-метаболічні властивості ротової рідини в оцінці клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит
Authors: Бабай, Оксана Миколаївна
Keywords: генералізований пародонтит
есенціальні фосфоліпіди
ефективність лікування
окиснювально-метаболічні властивості
Issue Date: 2016
Publisher: Актуальні проблеми сучасної медицини
Citation: Бабай О. М. Окиснювально-метаболічні властивості ротової рідини в оцінці клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит / О. М. Бабай // Актуальні проблеми сучасної медицини. – 2016. – Том 16, № 2 (54). – С. 5–10.
Abstract: Тривалий клінічний моніторинг груп пацієнтів з ГП, що отримували лікування за диференційованими терапевтичними стоматологічними комплексами дозволив виявити закономірності окиснювально-відновних властивостей ротової рідини на етапах перебігу захворювання та визначити, що використання ессенціальних фосфоліпідів дозволяє значно корегувати змінені функції АОС та зменшувати інтенсивність процесів ПОЛ мембран клітин і забезпечує більш тривалий та стійкий термін метаболічної ремісії ГП. Застосування препаратів групи ессенціальних фосфоліпідів у комплексній патогенетично обґрунтованій терапії, що у разі депонування препарату шляхом інфільтраційних ін`єкцій в поєднанні з застосуванням пародонтальної пов’язки є більш ефективним, ніж лише при внутрішньовенному введенні. Отримані закономірності динаміки змін індикативних показників ротової рідини можна застосовувати у якості критеріїв добору та повторності застосування терапевтичних стоматологічних комплексів для попередження загострень генералізованого пародонтиту.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14428
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бабай статья.pdf1,72 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.