Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14414
Назва: Приклад використання технології актуаріальних розрахунків у клінічній практиці
Автори: Радзішевська, Євгенія Борисівна
Кнігавко, Володимир Гілярийович
Гранкіна, Світлана Семенівна
Польотова, Наталія Петрівна
Теми: медичні данні
актуаріальні розрахунки
Дата публікації: 3-жов-2016
Видавництво: Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського
Бібліографічний опис: Приклад використання технології актуаріальних розрахунків у клінічній практиці / В. Г. Кнігавко, Є. Б. Радзішевська, С. С. Гранкіна, Н. П. Польотова // Математичне моделювання та математична фізика : матеріали Всеукраїнської наукової Конференції, присвяченої 215-й річниці з дня народження Михайла Васильовича Остроградського, Кременчук , 3–5 жовтня 2015 р. / Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського. – Кременчук, 2016. – С. 21–22.
Короткий огляд (реферат): Ефективні методи лікування та ранньої діагностики в медицині призвели до істотного збільшення виживаності онкологічних хворих. Показано, що на підставі сучасного аналізу інформації з архівних історій хвороб було розроблено додаткові методи удосконалення системи моніторингу онкологічних хворих. Так, наприклад, в США кількість хворих, які вижили становить 3,5% і щорічно збільшується майже на 1000000 пацієнтів. Внаслідок збільшення тривалості життя пацієнтів актуальною стає проблема других пухлин (ДП). Згідно з деякими даними, ДП можуть розвинутися в будь-який проміжок часу після закінчення спеціального лікування, однак піком їх розвитку вважається період близько 5 - 20 років з моменту закінчення первинного лікування. Різні автори асоціюють появу ДП з різними факторами: використанням променевої та хіміотерапії під час лікування першої пухлини, генетичною спадковістю тощо. В цілому, проблема ДП досі є слабо вивченою і вельми дискутабельною. Це свідчить про необхідність і доцільність всіляких зусиль, спрямованих на підвищення рівня знань в області онкології, зокрема, по відношенню до проблеми виявлення термінів підвищеного ризику появи ДП. Основною задачею дослідження було виявлення та аналіз часових піків ризику появи других злоякісних новотворів у хворих, які лікувалися з приводу онкологічних захворювань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14414
ISSN: 2224-5979
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРЕМЧУК №1, 2016.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.