Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14045
Назва: Духовні обрії філософських пошуків І. Франка
Автори: Алексеєнко, Алла Петрівна
Кучера, Тетяна Миколаївна
Теми: філософський світогляд
антропологічна концепція
терміносистема
Дата публікації: 29-вер-2016
Видавництво: ІФНМУ
Бібліографічний опис: Алексеєнко А. П. Духовні обрії філософських пошуків І. Франка / А. П. Алексеєнко, Т. М. Кучера // Іван Франко в сучасних вимірах та осягах : науковий збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції (до 160-річчя з дня народження), Івано-Франківськ, 2016. – Івано-Франківськ : ІНФУ, 2016. – С. 9–16.
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено проблемі специфіки філософського дискурсу Івана Франка, що виражена філософсько-антропологічною концепцію з акцентом на практичну філософію дії у напрямі збереження національної культури, розбудові загальнолюдської духовної культури, що є надзвичайно актуальним в сучасних умовах глобалізаційних впливів. Досліджено погляди автора з позиції філософсько-антропологічного аналізу на духовність, як своєрідну міру моральності, що визначена екзистенційними цінностями людського буття (національна ідея, свобода, рівність, братерство, суспільна праця).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/14045
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра філософії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Алексеєнко, Кучера. Духовні обрії.docx44,75 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.