Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13606
Назва: Інтегрований підхід до вибору донорів при родинній трансплантації нирки
Автори: Лісовий, Володимир Миколайович
Андон'єва, Ніна Михайлівна
Поляков, Микола Миколайович
Олянич, Сергій Олександрович
Теми: трансплантація нирки
нирково-замісна терапія (НЗТ)
"маргінальні" донори
аномалії ниркових судин
Дата публікації: 26-тра-2016
Бібліографічний опис: Інтегрований підхід до вибору донорів при родинній трансплантації нирки / В. М. Лісовий, Н. М.Андон’єва, М. М. Поляков, С. О. Олянич // Урология, андрология, нефрология – 2016 : материалы научно-практической конференции / под ред.: В. Н. Лесового, И. М. Антоняна [и др.]. – Харьков, 2016. – С. 46–47.
Короткий огляд (реферат): Трансплантація нирки на сьогоднішній день повсюдно розглядається як оптимальний метод лікування термінальної ХХН, оскільки дозволяє виключити виникнення ускладнень, що присутні у «діалізних пацієнтів» та суттєво покращує якість життя останніх. Ще одною значною перевагою трансплантації є її виражена економічна ефективність у порівнянні з діалізом. Аномалії ниркових судин є фактором, що ускладнює техніку проведення трансплантації але не погіршують віддалені результати операції та функціонування трансплантату. Тому вважаємо доцільним виконання трансплантації нирки від донорів, що мають судинні аномалії. Використання пограничних донорів дає змогу не тільки збільшити кількість трансплантації і знизити дефіцит донорських органів, але і дає оздоровити реципієнтів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13606
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.09. Донори трансплантату.pdf284,05 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.