Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13522
Title: Чинники, що впливають на фізіологічну адаптацію студентів
Authors: Безвербний, В.І.
Ковальов, М.М.
Keywords: фізіологічна адаптація
студенти
навчальний процес
ритм
Issue Date: 18-May-2016
Publisher: Харківський Національний Медичний Університет
Citation: Безвербний В. І. Чинники, що впливають на фізіологічну адаптацію студентів / В. І. Безвербний, М. М. Ковальов // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІII Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 18 травня 2016 р. – Харків, 2016. – С. 26–28.
Abstract: Адаптація студентів є актуальною проблемою, якій присвячено значну кількість наукових робіт. Від того, як довго за часом буде відбувається процес адаптації, залежить успішне вирішення завдань початкового періоду навчання. За даними Франк(2003), студенти, як правило, адаптуються до навчання у вузі лише до кінця третього курсу, а найбільший відсів відбувається на першому курсі.
Description: Навчання у ВУЗі, особливо в умовах впровадження інноваційних технологій, вимагає від вчорашніх школярів високої активації психофізіологічних процесів і супроводжується психоемоційним напруженням. Розумова діяльність стає більш інтенсивною, ніж у школі і вимагає освоєння культури розумової праці. Недостатність навичок розумової роботи є однією з провідних проблем адаптації студентів, найбільш вираженою на початкових етапах навчання у вигляді дефіциту часу. У вузах медичного профілю ця проблема ускладнюється величезним обсягом інформації, яку слід запам'ятовувати. Такі дисципліни, як анатомія, гістологія вимагають запам'ятовування окремих деталей, і, отже, активного залучення лівої півкулі.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13522
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тезисы Кафедра Физиологии 16.pdf487,67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.