Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13059
Title: Зв’язок остеопонтинемії і внутрішньосерцевої гемодинаміки у хворих з гострим інфарктом міокарду та ожирінням
Authors: Борзова-Коссе, Софія Ігорівна
Сапричова, Лариса Віталіївна
Keywords: гострий інфаркт міокарда
ожиріння
синтез колагену
остеопонтин
позаклітинний матрикс
Issue Date: 20-May-2016
Citation: Борзова–Коссе С. І. Зв’язок остеопонтинемії і внутрішньосерцевої гемодинаміки у хворих з гострим інфарктом міокарду та ожирінням / С. І. Борзова–Коссе, Л. В. Сапричова // Медична наука та клінічна практика – 2016 : матеріали науково-практичної конференції з участю міжнародних спеціалістів, присвяченої Дню науки, 20 травня 2016 р. / НАМН, ДУ «Національний інститут терапії ім. Л. Т. Малої НАМН України» [та ін.]. – Харків, 2016. – С. 24.
Abstract: Сполучений перебіг гострого інфаркту міокарду (ГІМ) та ожиріння значно погіршує прогноз у цієї групи хворих. Однією з причин цього є подвійний вплив цих захворювань на процеси постінфарктного ремоделювання міокарду. Велику зацікавленність дослідників в останній час привертає остеопонтин, який стимулює синтез колагену, інгібує активність матриксних металопротеїназ і приймає участь в формуванні позаклітинного матриксу.Висновки: Гіперостеопонтинемія асоціюються з наявністю дилатації порожнин лівого шлуночка та зниженням фракції викиду при сполученому перебігу гострого інфаркту міокарда та ожиріння.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13059
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Борзова Сапричева.doc27 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.