Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12867
Title: Ефективність застосування комбінованих гіпотензивних препаратів у хворих з артеріальною гіпертензією та надлишковою масою тіла
Authors: Пономарьов, Сергій
Ільченко, Ірина Анатоліївна
Keywords: артеріальна гіпертензія
надлишкова маса тіла
лікування
Issue Date: 2016
Citation: Пономарьов С. Ефективність застосування комбінованих гіпотензивних препаратів у хворих з артеріальною гіпертензією та надлишковою масою тіла / С. Пономарьов, І. А. Ільченко // Досягнення сучасної медицини : матеріали 77-ї Загальноуніверситетської студентської науково-практичної конференції з міжнародною участю, Львів, 13–15 квітня 2016 р. / Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. – Львів, 2016. – С. 117.
Abstract: Комбіновані гіпотензивні препарати і-АПФ+ГХТ та АКК+БРА виказують достатню гіпотензивну дію, є метаболічно нейтральними, що важливо при лікуванні хворих з АГ та надлишковою масою тіла. Обидві комбінації препаратів - і-АПФ+ГХТ та АКК+БРА сприяли покращенню кардіогемодинамічних та структурно-функціональних показників міокарду у хворих з АГ II стадії та надлишковою масою тіла, але комбінація АКК+БРА мала більш суттєвий вплив на означені функції.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12867
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пономарев С., Ильченко И. стр 117.pdf259,03 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.