Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12822
Title: Динаміка моніторингових метаболічних показників адаптаційних механізмів у студентів, що мають різний рівень фізичного навантаження
Authors: Поліщук, Тетяна Василівна
Жуков, Віктор Іванович
Кнігавко, Володимир Гілярієвич
Зайцева, Ольга Василівна
Гордієнко, Ніна Олександрівна
Бондаренко, Марина Анатольевна
Keywords: психо-емоційне навантаження
гіподинамія
катехоламіни
Issue Date: Jan-2015
Citation: Динаміка моніторингових метаболічних показників адаптаційних механізмів у студентів, що мають різний рівень фізичного навантаження / Т. В. Поліщук, В. І. Жуков, В. Г. Книгавко, О. В. Зайцева, Н. О. Гордиенко, М. А. Бондаренко // Ключевые аспекты научной деятельности-2015 : материалы XI международной научно-практической конференции, Пшемышль, 07–15 января 2015 р. – Пшемышль, 2015. – Т. 11. – С. 21–25.
Abstract: Мета роботи - оцінка адаптаційних і захисно-пристосувальних механізмів забезпечення гомеостатичної функції організму у студентів, які займаються фізичним вихованням за загальною вузівською навчальною програмою та тих, що додатково і мотивовано його поєднують з ігровими видами спорту. Аналіз досліджень вказує на те, що традиційне виховання студентів за загальноосвітньою програмою фізичної підготовки нездатне підвищити адаптаційні і захисно-пристосувальні механізми, які були б спрямовані на забезпечення гомеостатичної функції організму в умовах значного психо-емоційного навантаження та гіподинамії. Важливим ланцюгом порушення адаптаційних можливостей організму є формування гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникової дисфункції, пригнічення стану симпато-адреналової системи. Додаткове і мотивоване запровадження в якості фізичного виховання ігрових видів спорту сприяє підвищенню енергетичних і обмінних процесів, активності симпато-адреналової системи, що виступає в ролі важливого фактору мобілізації адаптаційних і захисно-пристосувальних механізмів, які спрямовані на покращення здоров’я і успішності в навчальній діяльності студентів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12822
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.