Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1245
Title: Фармакотерапевтические эффекты синтетического ингибитора матричных металлопротеиназ на этапах репарации ожоговой раны: влияние на общую протеолитическую активность в очаге повреждения и периферической крови
Authors: Александрова, Алина Вячеславовна
Keywords: общая протеолитическая активность
синтетический ингибитор матричных металлопротеиназ
Issue Date: 2012
Citation: Александрова А. В. Фармакотерапевтические эффекты ингибитора матричных металлопротеиназ на этапах репарации ожоговой раны: влияние на общую протеолитическую активность в очаге повреждения и в периферической крови / А. В. Александрова // Вісник проблем біології та медицини. – 2012. – Вип.3, т. 2 (95). – С. 40–43.
Abstract: Вивчені зміни рівня загальної протеолітичної активності (ЗПА) в сиворотці крові та в вогнищі термічного ураження тварин з експериментальним опіком (щури лінії WAG). Виявлено, що фармакотерапія доксицикліном забезпечує досягнення к 28-й добі рефе-рентних значень рівня ЗПА і в вогнищі, і в крові. При цьому, фармакотерапія доксицикліном в добовій дозі 30 мг/кг відрізняється тим, що на всіх етапах репарації опікової рани його ефективність (вплив на зниження рівня ЗПА в вогнищі та в крові) прогнозується та більш виражена; застосування ж дозування 2,5 мг/кг характеризується нестабільністю цього ефекту на етапах репарації опікової рани. Із значущих для фармакотерапії загально фізіологічних закономірностей перебігу репаративного процесу при термічному опіку – виявлено исходно більш високий рівень ЗПА в крові (в порівнянні з вогнищем термічного ураження) і, відповідно, відносно більшу динаміку показників ЗПА саме в крові.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1245
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фармакології та медичної рецептури

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
СЕРПЕНЬ_стаття_01.doc144,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.