Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11999
Title: Фармакоекономічний аналіз застосування препаратів мікофенолової кислоти у пацієнтів із трансплантацією нирки в умовах вітчизняного фармацевтичного ринку
Authors: Лісовий, Володимир Миколайович
Бездітко, Наталія Володимирівна
Єрмоленко, Тамара Іванівна
Keywords: препарати мікофенолової кислоти
трансплантація нирки
клініко-економічна доцільність
Issue Date: 2015
Citation: Лісовий В. М. Фармакоекономічний аналіз застосування препаратів мікофенолової кислоти у пацієнтів із трансплантацією нирки в умовах вітчизняного фармацевтичного ринку / В. М. Лісовий, Н. В. Бездітко, Т. І. Єрмоленко // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. – 2015. – № 2. – С. 77.
Abstract: Застосування мікофенолової кіслоти (МФК) у пацієнтів після трансплантації нирки дозволило добитися значних результатів у зниженні рівня гострих відторгнень нирки у реципієнтів і в збільшенні довгостроковій виживаності трансплантату. З метою оцінки клініко-економічної доцільністі переведення пацієнтів з трансплантацією нирки з препарату МН-ПО на препарат ММФ в умовах фармацевтичного ринку України був вивчений фармакоекономічний метод мінімізації витрат, розраховано показник «втрачених можливостей» при переході на менш витратний лікарський засіб та проведено аналіз впливу на бюджет. Встановлено, що фармакоекономічні розрахунки переконливо доводять економічні переваги ММФ над МН-ПО. Це свідчить про доцільність використання ММФ у пацієнтів, яким призначена імуносупресивна терапія препаратами мікофенолової кислоти.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11999
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Статья _Акт проблемы мед фармации_исправл.doc209 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.