Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11725
Title: Вивчення матриксних металопротеїназ у хворих на гострий інфаркт міокарда
Authors: Котелюх, Марія Юріївна
Keywords: гострий інфаркт міокарда
цукровий діабет 2 типу
матриксні металопротеїнази
інгібітори матриксних металопротеїназ
Issue Date: 11-Sep-2015
Citation: Котелюх М. Ю. Вивчення матриксних металопротеїназ у хворих на гострий інфаркт міокарда / М. Ю. Котелюх // Цукровий діабет як інтегральна проблема внутрішньої медицини : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 210-річчю з дня заснування ХНМУ та пам’яті проф. В. М. Хворостиники, Харків, 11 вересня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 72.
Abstract: Наукова новизна роботи. Відомо, що матриксні металопротеїнази (ММП) та тканинні інгібітори матриксних металопротеїназ (ТІМП) розглядаються як прогностичні маркери гострого інфаркту міокарда. Тому, вивчення ММП та ТІМП у хворих на гострий інфаркт міокарда з цукровим діабетом 2 типу представляють наукову зацікавленість. Висновки. Відбуваються структурно-функціональні зміни міокарда лівого шлуночка у хворих на гострий інфаркт міокарда, що проявляється змінами ММП-9 та ТІМП-2. До сих пір, не достатньо залишається вивченими показники ММП-13 та ТІМП-4 у хворих на гострий інфаркт міокарду з наявністю та відсутністю цукрового діабету 2 типу. Тому, в подальшому нами планується вивчення ММП-13 та ТІМП-4 у хворих на гострий інфаркт міокарда з наявністю та відсутністю цукрового діабету 2 типу до та після імплантації стента та визначення структурно-функціональних змін міокарда лівого шлуночка у цих хворих.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11725
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КотелюхМЮ-Харків.doc39 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.