Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11463
Назва: Показники функцію ендотелію у вагітних з пієлонефритом
Автори: Паращук, Юрій Степанович
Горбач, Тетяна Вікторівна
Ганчева, Олена Володимирівна
Мартинова, Світлана Миколаївна
Теми: пієлонефрит
вагітність
ендотеліальна дисфункція
трансамідиназа
VEGF
ендотелін-1
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Показники функцію ендотелію у вагітних з пієлонефритом / Ю. С. Паращук, Т. В. Горбач, О. В. Ганчева, С. М. Мартинова // Неонатологія, хірургія та перинатальная медицина. – 2015. – Т. 5, № 1 (15). – С. 64–67.
Короткий огляд (реферат): У зв'язку з високим рівнем гестаційних ускладнень під час вагітності у жінок з пієлонефритом актуальним є вивчення особливостей системи мати-плацента-плід. Ви¬явленно, що при хронічному пієлонефриті вагітних, який не супроводжується збільшенням прозапальних інтерлей¬кінів і порушенням проникності мембран нефроцитів, від¬сутні прояви ендотеліальної дисфункції як у матері, так і у новонароджених. При хронічному пієлонефриті вагітних, у разі появи в сироватці крові трансамідинази і підвищен¬ні вмісту інтерлейкіну 1β (ІЛ 1β), має місце ендотеліальна дисфункція, з'являється ризик багатоводдя, пошкоджуєть-ся ендотелій судин у системі мати-плацента-плід. При гес¬таційному пієлонефриті вагітних є дисфункція ендотелію, підвищений ризик затримки внутрішньоутробного розвитку плоду, порушується функціональний стан ендотелію судин у новонародженого. Отримані результати обгрунтовують необхідність для прогнозування стану плоду та можливих профілактичних заходів, проводити дослідження трансамі-динази в сироватці крові вагітних з пієлонефритом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11463
ISSN: 2226-1230
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Ганчева.docx32,67 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.