Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10767
Title: Застосування активних методів навчання як спосіб підвищення навчально-пізнавальної діяльності студентів-медиків
Authors: Сокол, Олена Миколаївна
Keywords: активні форми навчання
студенти-медики
кейс-метод
Issue Date: 9-Feb-2015
Citation: Сокол О. М. Застосування активних методів навчання як спосіб підвищення навчально-пізнавальної діяльності студентів-медиків / О. М. Сокол // Urgent problems of science and practice in the XXI century = Актуальные проблемы науки и практики в XXI столетии : International Scientific-Practical Conference, the United Kingdom, London, 09–10.02.2015 : collection of conference papers / Centre for Scientific and Practical Studies. – London, 2015. – Р. 55–59.
Abstract: Використання технології активних методів навчання у вищих медичних навчальних закладах України є одним із актуальних аспектів підвищення навчально-пізнавальної діяльності та розвитку комунікативних вмінь і навичок студентів-медиків. Особливо це стосується перших років навчання, коли в медичних університетах України йде викладання теоретичних дисциплін. Найбільш доцільною методикою активного навчання для викладання теоретичних дисциплін медицини є кейс-метод конкретних ситуацій. Використання кейс-методу конкретних ситуацій прищеплює студентам такі якості як ініціативність, творчий підхід до розв’язання проблем, готовність до дії в різних умовах, та вміння гнучко реагувати на них, що є необхідним не тільки майбутнім лікарям, а й пересічному громадянину.
Description: Формування світогляду, що базується на ставленні до людини як до найвищої цінності, стимулювання гармонійного розвитку й прояву творчого потенціалу особистості в праці – основа гуманізації сучасної вищої освіти [7, с. 352-363]. Але вона може залишитися набором добрих намірів, якщо на практиці не вживати заходів для підвищення ефективності навчального процесу, поліпшення умов взаємодії викладача і студента, переведення студента на рівень активного суб’єкта навчального процесу [8, с. 136-144].
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10767
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sokol.pdf205,07 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.