Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10719
Title: Реалізація Закону України «Про вищу освіту» як засіб міжнародної інтеграції медичних працівників
Authors: Васильєва, Оксана Василівна
Марковський, В.Д.
Сінайко, В.М.
Потапов, С.М.
Олійник, А.О.
Крайненко, О.В.
Балюк, О.Г.
Keywords: Закон України «Про вищу освіту»
медичні працівники
вища освіта
закон
Issue Date: 21-May-2015
Citation: Реалізація Закону України «Про вищу освіту» як засіб міжнародної інтеграції медичних працівників / О. В. Васильєва, В. Д. Марковський, В. М. Сінайко, С. М. Потапов, А. О. Олійник, О. В. Крайненко, О. Г. Балюк // Реалізація закону України «Про вищу освіту» у вищий медичній та фармацевтичній освіті України : матеріали Всеукраїнської навчально-наукової конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті проф. Л. Я. Ковальчука, Тернопіль, 21–22 травня 2015 р. / Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. – Тернопіль, 2015. – С. 106–107.
Abstract: Управління розвитком потенціалу суб’єктів господарювання систем в умовах глобальних змін має важливе значення для оптимальної роботи медичних ВНЗ України [1 ]. Згідно з рейтингом «Глобального індексу' інновацій» за минулий рік серед 142 країн світу Україна входить до десятки країн з найбільшою кількістю студентів та у двадцятку - за кількістю іноземних студентів [2]. Якщо подивитися «Глобальний індекс конкурентоспроможності» то серед 144 країн Україна посідає 25-е місце за наявністю нф'кових кадрів. При цьому 2 млн. (4,4 %) українців - це студенти, але міжнародні відрядження або стажування за кордоном у 2013-2014 навчальному році з них мали тільки 4 тис. студентів.
Description: Враховуючи, що за останні роки в Харківському національному медичному університеті (ХНМУ) значно збільшилась кількість іноземних студентів, при цьому більший відсоток їх - це англомовні студенти 6 факультету [4], ми вважаємо доцільним ввести підготовку до складання міжнародного іспиту Cambridge English Language Assessment- Level B2 як складової частини підготовки та атестації викладачів ХНМУ, шо займаються н^ково-дослідницькою роботою. Вільне знання англійської мови дозволить, з одного боку, покращити навчально-педагогічний процес на 6 факультеті ХНМУ з підготовки іноземних студентів, з іншого - створити умови для збільшення мобільності викладачів (отримання міжнародних грантів, участь у наукових форумах та стажування закордоном тощо). Усе це надасть умови для подальшої міжнародної інтеграції українських медичних працівників до ОЕСР та/або Європейського союзу в майбутньому.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10719
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Реалізація Закону України.pdf185,56 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.