Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10413
Назва: Роль альдостерону у розвитку первинної артеріальної гіпотонії у молоді
Автори: Крецька, Г.І.
Ващук, Николай Анатольевич
Теми: альдостерон
артеріальна гіпотонія
артеріальний тиск
Дата публікації: 12-тра-2015
Видавництво: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Крецька Г. І. Роль альдостерону у розвитку первинної артеріальної гіпотонії у молоді / Г. І. Крецька, Н. А. Ващук // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІI Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 12 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 37–38.
Короткий огляд (реферат): Один з найважливіших факторів регуляції артеріального тиску (АТ) є альдостерон. Відомо що, підвищення концентрації іонів К+ в крові на фоні зменшеного поступлення Na+ в ниркові канальціпосилює секрецію альдостерону. Збільшення вмісту іона К+ в плазмі приблизно на 3 мекв/л здатне збільшити концентрацію альдостерону майже в 10 разів. Таким чином, механізм зворотного зв'язку діє спільно з ефектом підвищення концентрації калію, щоб при збільшенні надходження даного іона в організм збільшувати його виділення.
Опис: Отримані результати у обстежених осіб з первинною АГ опосередковано підтверджують деяке зниження функціональної активності коркової речовини наднирників, зокрема альдостерону. Таким чином проведене дослідження показує виникнення АГ на тлі зниження функціональної активності кори наднирників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10413
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15.pdf214,42 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.