Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10413
Title: Роль альдостерону у розвитку первинної артеріальної гіпотонії у молоді
Authors: Крецька, Г.І.
Ващук, Николай Анатольевич
Keywords: альдостерон
артеріальна гіпотонія
артеріальний тиск
Issue Date: 12-May-2015
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Крецька Г. І. Роль альдостерону у розвитку первинної артеріальної гіпотонії у молоді / Г. І. Крецька, Н. А. Ващук // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІI Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 12 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 37–38.
Abstract: Один з найважливіших факторів регуляції артеріального тиску (АТ) є альдостерон. Відомо що, підвищення концентрації іонів К+ в крові на фоні зменшеного поступлення Na+ в ниркові канальціпосилює секрецію альдостерону. Збільшення вмісту іона К+ в плазмі приблизно на 3 мекв/л здатне збільшити концентрацію альдостерону майже в 10 разів. Таким чином, механізм зворотного зв'язку діє спільно з ефектом підвищення концентрації калію, щоб при збільшенні надходження даного іона в організм збільшувати його виділення.
Description: Отримані результати у обстежених осіб з первинною АГ опосередковано підтверджують деяке зниження функціональної активності коркової речовини наднирників, зокрема альдостерону. Таким чином проведене дослідження показує виникнення АГ на тлі зниження функціональної активності кори наднирників.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10413
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15.pdf214,42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.