Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10411
Title: Дослідження якості зорового сприйняття студентів-медиків з різними особливостями біоритмів сну
Authors: Козиренко, О.Ю.
Фарзуллаєв, Н.Н.
Сокол, О.М.
Keywords: зір
біоритми
сон
сови
жайворонки
Issue Date: 12-May-2015
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Козиренко О. Ю. Дослідження якості зорового сприйняття студентів-медиків з різними особливостями біоритмів сну / О. Ю. Козиренко, Н. Н. Фарзуллаєв, О. М. Сокол // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІI Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 12 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 32–33.
Abstract: В сучасному світі в умовах інтенсифікації життя людей і перевантаження їх різноманітною інформацією проблема нестачі сну є однією із актуальних, особливо для молоді, яка навчається. Студенти повинні вміти оптимально концентрувати увагу та запам’ятовувати велику кількість теоретичного учбового матеріалу. Організм людини може повною мірою розраховувати на свою здатність до зосередження тільки, якщо здоровий сон становить від 7 до 8 годин на добу, бо нервова система має межі працездатності і її перевантаження обумовлює виникнення так званого синдрому «хронічної втоми». Через стомлення погіршуються, в першу чергу, робота основної сенсорної системи – зорового аналізатора, який майже на 80% забезпечує організм людини інформацією із зовнішнього середовища. Тому становить інтерес дослідження ефективності зорової перцепції студентів з різними типами індивідуальних біоритмів сну.
Description: Метою дослідження було обґрунтування якості зорового сприйняття студентів-медиків з різними особливостями біоритмів сну.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10411
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf214,13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.