Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10364
Назва: Оцінка стану симпатоадреналової системи організму при первинній артеріальній гіпотонії
Автори: Маракушин, Дмитро Ігорович
Ісаєва, Інна Миколаївна
Теми: артеріальна гіпотонія
гуморальна регуляція артеріального тиску
симпатоадреналова система
Дата публікації: 22-січ-2015
Бібліографічний опис: Маракушин Д. І. Оцінка стану симпатоадреналової системи організму при первинній артеріальній гіпотонії / Д. І. Маракушин, І. М. Ісаєва // Вісник проблем біології і медицини. – 2015. – Вип. 2, т. 1 (118). – С. 163–167.
Короткий огляд (реферат): Підтримка артеріального тиску на оптимальному рівні забезпечується завдяки складним механізмам нервової та гормональної регуляції, зокрема з боку симпатоадреналової системи. Проведено аналіз стану симпатоадреналової системи організму в осіб з первинною артеріальною гіпотонією шляхом визначення в сечі вмісту катехоламінів та продуктів їх інактивації - ванілмигдальної та гомованілінової кислот. Встановлено, що в осіб з первинною артеріальною гіпотонією відбувається деяке зниження активності гормонального та медіаторного ланцюгів симпатоадреналової системи, що підтверджується підвищеноюекскрецією із сечею діоксифенілаланіну, дофаміну на тлі зниження норадреналіну, адреналіну та кінцевих продуктів їх інактивації - ванілмигдальної та гомованілінової кислот. Такі зміни свідчать про зниження механізмів адаптації та резистентності організму за умов розвитку порушень з боку серцево-судинної системи.
Опис: 1. У осіб з первинною артеріальною гіпотонією відбувається деяке зниження активності гормонального та медіаторного ланцюгів симпатоадреналової системи, що підтверджується підвищеною екскрецією із сечею діоксифенілаланіну, дофаміну на тлі зниження норадреналіну, адреналіну та кінцевих продуктів їх інактивації - ванілмигдальної та гомованілінової кислот. 2. Такі зміни свідчать про зниження механізмів адаптації та резистентності організму за умов розвитку порушень з боку серцево-судинної системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10364
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vistnik.pdf735,86 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.