Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10357
Назва: Вміст серотоніну та його попередника триптофану у головному мозку щурів за тривалого впливу олсиелильованих нонілфенолів та їхніх похідних
Автори: Маракушин, Дмитро Ігорович
Теми: оксиетильовані нонілфеноли
щури
головний мозок
серотонін
триптофан
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Маракушин Д. І. Вміст серотоніну та його попередника триптофану у головному мозку щурів за тривалого впливу олсиелильованих нонілфенолів та їхніх похідних / Д. І. Маракушин // Довкілля та здоров'я. – 2015. – № 1 (72). – С. 13–15.
Серія/номер: Довкілля та здоров'я;№ 1(72). - 2015
Короткий огляд (реферат): Незважаючи на наявність значної кількості наукових робіт, присвячених вивченню різних аспектів дії промислових органічних хімічних речовин на об'єкти довкілля, організм людини і тварин, проблема охорони від їхнього негативного впливу залишається надзвичайно гострою [1-3]. Передусім це пов'язане зі збільшенням синтезу та впровадженням нових груп речовин широкого кола застосування [4]. Це стосується оксиетильованих нонілфенолів (ОЕНФ) та їхніх похідних — натрієвих солей карбоксиметилатів оксиетильованих ізононілфенолів (КМОЕНФ), які за фізикохімічними властивостями та особливостями будови молекул належать до іоногенних детергентів.
Опис: Визначення вмісту індоламіну — серотоніну та його попередника триптофану у гомогенаті головного мозку щурів за умов тривалого впливу оксиетильованих нонілфенолів та їхніх похідних у дозах 1/10 і 1/100 ДЛ50. Дослідження виконане у рамках науково-дослідної роботи Харківського національного медичного університету "Вивчення механізмів біологічної дії простих поліефірів у зв'язку з проблемою охорони навколишнього середовища" (номер держреєстрації 0110U001812).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10357
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Env&Hlth.pdf529,15 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.