Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10263
Назва: Кістково-суглобовий туберкульоз як складова частина проблеми хвороби
Автори: Голка, Григорій Григорович
Фадєєв, Олег Геннадійович
Істомін, Дмитро Андрійович
Веснін, Володимир Вікторович
Теми: труднощі діагностики кістково-суглобового туберкульозу
променеві методи дослідження
заходи по вдосконаленню своєчасної діагностики
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Кістково-суглобовий туберкульоз як складова частина проблеми хвороби / Г. Г. Голка, О. Г. Фадєєв, Д. А. Істомін, В. В. Веснін // Туберкульоз. Легеневі хвороби. ВІЛ-інфекція. – 2015. – № 2. – С. 111–115.
Короткий огляд (реферат): Кістково-суглобовий туберкульоз (КСТ) до теперішнього часу займає центральне положення в патології позалегеневого туберкульозу як за питомою вагою, так і за тяжкістю клінічного перебігу. Мета дослідження – підвищення ефективності діагностики хворих на КСТ. Проаналізований сучасний стан проблеми діагностики та лікування хворих на КСТ в нашій країні. Виявлені труднощі і причини несвоєчасної діагностики. Встановлено, що труднощі діагностики початкових форм КСТ обумовлені не стільки прихованим характером розвитку специфічного процесу і безсимптомністю його проявів, скільки неправильним трактуванням клініко-рентгенологічних ознак хвороби, а також даних лабораторних досліджень, патоморфозом захворювання. Авторами запропоновані шляхи вирішення існуючих проблем.
Опис: Cвоєрідний багатоликий, тривалий перебіг захворювання, що по клінічній картині нерідко нагадує патологію опорно-рухового апарату неспецифічного характеру, труднощі диференціальної діагностики із-за пізнього виявлення, поширеність, занедбаність процесу, наявність ускладнень що загрожують життю, незадовільні результати хіміотерапії, складність, травматичність оперативних втручань, високий відсоток інвалідизації безперечно свідчать про величезну господарську значущість туберкульозу кістково-суглобової локалізації в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10263
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КСТскладоваЧастинаПроблемиТуберкульозу2015.doc82 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.